Betalen anno nu

Uit onderzoek blijkt dat Nederlandse consumenten in 2012 nog 3 op de 5 betalingen contant deed. Een cijfer dat afneemt volgens De Nederlandsche Bank, het gebruik van de pinpas nam in hetzelfde jaar namelijk toe naar 39%. Maar wordt de pinpas al weer ingehaald door moderne betaalmiddelen? De alternatieven op een rijtje.

Betalen met je horloge?
PayPal zal het eerste betaalsysteem zijn op de onlangs door Samsung geïntroduceerde Gear 2 smartwatch. Met de app van het online betaalsysteem kunnen mensen met de smartwatch inchecken en afrekenen bij lokale winkels. Niet alleen betalen, je kunt sparen, aanbiedingen inwisselen en onderweg betalingsmeldingen ontvangen.

Knik ja om te betalen
Google Glass, naast dat je er leuk een krant mee kunt lezen kun je er in de toekomst ook makkelijk Bitcoin-betalingen mee verrichten. Door het Nederlandse bedrijf Eaze kun je met de bril naar een QR-code kijken en daarna ja knikken om te betalen. Easy. Zien hoe het werkt? Kijk dan dit filmpje.

MyOrder
Grote kans dat je de reclame van Rabobank al hebt gezien. Met de MyOrder kun je als winkelier je producten/diensten in de app zetten. Gebruikers van de app kunnen dan met de app mobiel bestellen en betalen bij je winkel. Jij ontvangt de order en levert aan de klant. Zo kunnen gebruikers van de app bijvoorbeeld een bioscoopkaartje bestellen. Bij de kassa ontvang je de bestelling en de bezoeker laat het digitale kaartje zien. Geen lange rijen meer dus.

Advertenties

3 thoughts on “Betalen anno nu

 1. Leuke ontwikkelingen! Ik vraag me alleen af in hoeverre de veiligheid met deze nieuwe vormen van betalen in het geding komen?
  Hoe gemakkelijk is het om diefstal te plegen als je de Google Glass van iemand steelt?

 2. samvoorham schreef:

  Inderdaad leuke ontwikkelingen! Wat ook een leuke ontwikkeling is, is dat je bij de KLM met je tegenwoordig bij KLM via social media kunt betalen. Lees hier meer over op: http://samvoorham5.wix.com/uptrending2014#!Vlucht-betalen-via-social-media/c1mq2/612D4521-4A21-4614-B191-D5EFE3B71A86

 3. thetrendkitchen schreef:

  @Kirsten: De veiligheid is inderdaad een discussiepunt, dat stellen ze ook in dit blog: http://www.bright.nl/betalen-met-google-glass-door-te-knikken. De vraag is natuurlijk ook of het nog wel een makkelijke manier van betalen is als je alsnog je pincode moet invoeren. Je zou bijvoorbeeld ook kunnen instellen dat je alleen kleine bedragen kunt betalen.

  @Sam: Dat is ook een leuk alternatief! Ik vraag me alleen af of veel mensen dat via Facebook willen doen. Dan krijgen ze naast inzicht in je Whatsapp-berichten ook inzicht in je uitgaven 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: